Auto starten? Tik eerst op de motorkap

De frissere nachten en flinke plensbuien van de laatste dagen zorgen ervoor dat onze dierenambulance maar liefst twee keer op een dag moest uitrukken voor kittens die de warme omgeving van een motorkap hadden opgezocht.

Auto starten? Tik eerst op de motorkap

Helaas kwamen ze hier niet meer zelfstandig uit en werd onze hulp ingeroepen. De dierenambulance doet dan ook de dringende oproep: Auto starten; even op de motorkap tikken.

Het eerste kitten waar we arriveerden, zat ook daadwerkelijk muurvast met zijn linkervoorpoot. Bevrijden lukte de melder niet, want het zwart-witte katje blies, gromde en beet flink van zich af. Uiteindelijk is het kitten gelukkig met behulp van heel wat buig- en losmaakwerk en een dosis creativiteit en vooral doorzettingsvermogen bevrijd door onze medewerkers. Het pootje deed alleen niets meer, hing er maar slap bij. Onze chauffeurs zijn direct naar Dierenkliniek de Kempen in Veldhoven gereden. Hier is een röntgenfoto gemaakt waaruit bleek dat er gelukkig niets gebroken was maar dat het pootje enkel gekneusd was. Het kitten is naar een gastgezin gegaan om bij te komen van zijn avontuur en zijn kneuzingen. Het herstel kan lang gaan duren maar naar verwachting komt het uiteindelijk helemaal goed met het pootje.Vervolgens kwam de tweede kitten-in-de-motorkapmelding binnen, twee kilometer verwijderd van de plek in Bergeijk waar de eerste van zich had laten horen. Ditmaal ging het om een grijs-wit katje dat zich op de regenachtige middag had genesteld in de behaaglijke warmte en droogte van een automotor. Dit katje was al bevrijd door de melders toen de ambulance arriveerde en dit was er gelukkig heelhuids uitgekomen.

Zoiets kan natuurlijk ook heel wat slechter aflopen. De belangrijkste les uit dit verhaal is dan ook: klop voordat je in je auto stapt altijd even op de motorkap en luister of je geen gemiauw hoort. De nachten worden kouder, de dagen natter en katten en vooral kittens kruipen graag onder warme autokappen om op te warmen. Lukt het je niet om een katje onder je motorkap vandaan te krijgen