Bijzondere reddingsacties 2018: Waar is Batman?

Op de laatste vijf dagen van 2018 blikken we graag met je terug op een aantal meldingen van dit jaar die ons zijn bijgebleven.
Bijzondere reddingsacties 2018: Waar is Batman?

Begin maart kreeg bioscoop Vue in Eindhoven een bijzondere bezoeker. Batman maakte op een zondagavond zijn opwachting bij een voorstelling van de film Black Panther. Geen gemaskerde held, maar een vleermuis vloog door de deuren van de bioscoop naar binnen en wist feilloos de weg te vinden naar de zaal. Volop schrik of zelfs paniek bij de bezoekers, twee afgelaste voorstellingen en een zaal die sowieso niet meer gebruikt kon worden zolang de vleermuis hier verbleef, zorgden ervoor dat ‘Batman’ al snel trending was op sociale media en zelfs het landelijk nieuws haalde.

Zoeken naar een speld in een hooiberg

Toen de zaal ontruimd was vroeg de assistent-manager van de bioscoop onze ambulance om hulp bij een vangpoging. Die avond helaas zonder resultaat. Ondanks twee uren zoeken wist het diertje zich verborgen te houden. Tot de volgende middag, toen zag een bioscoopmedewerker de vleermuis rondvliegen. Op verzoek van de meldkamer is hij in de zaal gaan zitten om de vleermuis in de gaten te houden. Na een hele lange tijd vliegen zonder insecten om te vangen, besloot het diertje maar weer te gaan slapen. Dankzij de oplettende bioscoopmedewerker wisten ze nu precies waar. Tot de ambulance er zou zijn hield de medewerker de hangplek van de vleermuis nauwlettend in de gaten.

Met ambulancechauffeurs Janneke, Olivier, Mike en onze vleermuisdeskundige Pascale rukte de ambulance op volle sterkte uit voor een tweede poging. Deze keer gelukkig wel met succes. Met beschermende handschoenen, een lange ladder, een gebrek aan hoogtevrees en armen die net lang genoeg bleken wist Mike het diertje te pakken.

De tweede poging om de vleermuis te redden, slaagde.Dappere chauffeur Mike trotseerde de hoogte om het diertje te redden.

Gelukkig had het diertje geen verwondingen overgehouden aan zijn avontuur in de filmwereld. Omdat je een vleermuis niet overdag uit moet zetten, is hij met Pascale meegegaan naar haar noodopvang voor vleermuizen. Daar kon de vleermuis even bijkomen van zijn avontuur en aansterken. De volgende dag is hij rond de schemering weer in de omgeving van de vindplek vrij gelaten. Gelukkig is hij niet nog een keer naar de film gegaan.


Naast de voldoening van het redden van een dier leverde deze actie ons nog iets onverwachts op. Als dank voor de inzet heeft bioscoop Vue al onze vrijwilligers uitgenodigd voor een filmvoorstelling. Draai jij je hand niet om voor zulke avonturen? Word dan vrijwilliger!