Bijzondere reddingsacties 2018: Zwangere zwerfkat Lilly

Op de laatste vijf dagen van 2018 blikken we graag met je terug op een aantal meldingen van dit jaar die ons zijn bijgebleven.

Bijzondere reddingsacties 2018: Zwangere zwerfkat Lilly

Jaarlijks haalt onze dierenambulance honderden katten op. Een bijzondere kat was de poes die later Lilly zou gaan heten. Samen met haar kittens speelde zij de hoofdrol in onze asieldierencampage van 2018.

Begin maart kwam uit Budel-Dorplein de melding binnen van een zwervende zwangere poes. Toen Carolyn en Mark in onze ambulance ter plaatse kwamen troffen ze een aanhankelijke en vriendelijke kat. Zij verbleef al enkele weken in de tuin van een huis dat verbouwd werd en was niet bekend in de wijk. Het dier had helaas geen chip, maar was wel hoogzwanger. De poes achterlaten en haar buiten laten bevallen was natuurlijk geen optie, dus werd besloten haar mee te nemen naar ons Dierenopvangcentrum aan de Doornakkersweg in Eindhoven. Vandaaruit verhuisde Lilly naar gastgezin Brechje. Hier zou ze zich in alle rust kunnen voorbereiden op de bevalling.


Kort daarna beviel Lilly, live op Instagram, van 4 kittens. Misschien was haar tijd als zwervertje toch zwaarder geweest dan eerst gedacht; 2 van de katjes waren te zwak en hebben het niet gered. Met kittens Lemon en Lentil ging alles wel voorspoedig. In de rustige en veilige omgeving van een pleeggezin groeiden ze als kool en slechts enkele weken oud mochten ze met hun moeder meespelen in een