Bijzondere vangactie in Eindhoven; PSV supporters in de dop

Een zwangere moederpoes uit Eindhoven had eerder deze maand een bijzondere plek uitgekozen om haar kittens te krijgen; in hartje Eindhoven onder de houten vlonders van het terras van The Trafalger Pub.
Bijzondere vangactie in Eindhoven; PSV supporters in de dop

Twee praktische problemen kwamen om de hoek kijken; door het terrasweer en de kans dat PSV landskampioen ging worden zou het enorm druk gaan worden. Veel te druk en veel te veel stress voor dit jonge gezin en daarom werd onze hulp ingeschakeld.

Met een team van drie vrijwilligers is onze dierenambulance (Brabant Zuid-Oost) ter plekke gegaan met een goed gevulde gereedschapskist. Voorzichtig werden de houten vlonders losgemaakt en werd moederpoes goed in de gaten gehouden. Nadat mama en haar vier kleintjes van pas een week oud waren gevangen, werd het terras netjes op de plek gelegd en was The Trafalger Pub klaar voor het kampioensfeest.


Het poezengezin verblijft nu anderhalve week in ons opvangcentrum en ze maken het goed. Mama blijft als alles goed gaat, minimaal 7 weken zorgen voor haar kinders. Daarna zal zij gesteriliseerd weer uitgezet worden in haar eigen omgeving. De moederpoes is namelijk te schuw om als huiskat geplaatst te worden. De kittens zullen door een van onze gastgezinnen opgevangen gaan worden om gesocialiseerd te worden zodat zij een fijne toekomst tegemoet kunnen gaan als iemands geliefde huisdier. Zodra zij klaar zijn voor adoptie, worden zij geplaatst op www.ikzoekbaas.nl, de bemiddelingssite van de Dierenbescherming.

Een groot woord van dank willen we richten aan het team van The Trafalger Pub in Eindhoven. Enorm bedankt dat wij bij jullie de boel op stelten mochten zetten en heel veel dank voor jullie medewerking en betrokkenheid bij dit jonge poezengezin!