Chippen werkt - poes Luna is weer thuis

Helaas zit het dierenopvangcentrum momenteel bijna helemaal vol met katten, en dus kunnen niet zomaar alle katten worden opgenomen, maar de dierenambulance kan wel een chipcheck komen doen.

Chippen werkt - poes Luna is weer thuis

En zo'n chipcontrole kan tot onverwacht mooie uitkomsten leiden! De dierenambulance reed dinsdagmiddag naar Bergeijk waar een katje de kinderen op een schoolplein al een tijdje niet al te lief benaderde. Dat was natuurlijk niet wenselijk, dus de kat werd opgesloten in een leeg klaslokaal en de meldkamer werden gebeld. In de hoop dat de kat gechipt was en zodoende een hereniging met de eigenaar plaats kon vinden, toog de dierenambulance naar het schoolgebouw. En ja, de kat was gelukkig gechipt! En dat niet alleen, Luna (zoals de poes bleek te heten), was al bijna een jaar (!) vermist. De best wel verbouwereerde eigenaresse – die nooit meer had gedacht haar verdwenen kat ooit nog terug te zien - heeft Luna weer liefdevol in haar armen gesloten, nog heel even in afwachting of de kat haar plekje weer weet te vinden bij de kinderen en andere huisdieren.

Geef de hoop niet op

Zo zie je maar weer: chippen heeft écht zin en verloren gewaande katten kunnen ook na hele, hele lange tijd weer opduiken.