Dierenambulance Brabant Zuid-Oost maakt doorstart

Voor onze dierenambulance gaat per 1 januari 2022 heel wat veranderen.

Dierenambulance Brabant Zuid-Oost maakt doorstart

Vanaf dat moment komt onze taak van het ophalen en vervoeren van zwerfdieren en wilde dieren voor de gemeenten Eindhoven, Veldhoven, Best, Oirschot, Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen, Reusel-De Mierden, Son en Breugel en Waalre te vervallen. Dit stopt nadat de gemeente Eindhoven besloot dit zelf te gaan doen met de door hen opgerichte Stichting Roze.

Zorgen voor dieren zit in ons DNA

Het ophalen en vervoeren van zwerfdieren en wilde dieren komt in 14 gemeenten te vervallen. De dierenambulance komt hierdoor beschikbaar voor dierennoodhulp in de brede regio. Natuurlijk blijft de dierenambulance taxiritten uitvoeren voor huisdiereigenaren die vervoer nodig hebben naar bijvoorbeeld een dierenarts of trimsalon. De ambulance blijft ook paraat voor het ondersteunen van hulpdiensten zoals politie, brandweer of Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming om te ondersteunen in geval van incidenten. De ambulance blijft ook ingezet worden voor het ophalen en vervoeren van dieren vanuit preventiewerk plus de ambulance blijft gastlessen over hun werk geven op schoolpleinen. Zowel het reserveren van een taxirit als het boeken van taxirit doe je via meldkamer.eindhoven@dierenbescherming.nl.

Vervoer nodig voor jou en je huisdier? Bel Dierenambulance Brabant Zuid-Oost, we helpen jullie graag!

Achter gesloten deuren gaat veel leed schuil. Daar weet de Dierenbescherming alles van en ook in de nieuwe situatie in Eindhoven en omliggende gemeenten blijven we ons inzetten om mens en dier hulp aan te bieden. Onze coördinatoren preventie en dier-sociaal medewerkers komen in beeld als het welzijn van dieren in het geding is, maar het nog niet zo ver uit de hand is gelopen dat er strafbare situaties zijn ontstaan. In veel gevallen helpen onze preventiemedewerkers zodat escalatie kan worden voorkomen. We reageren op hulpvragen van particulieren of van sociale hulpverleners namens hen, als zij ondersteuning nodig hebben bij de zorg van hun huisdier(en). Deze huisdiereigenaren of hulpverleners werken graag samen met onze medewerkers aan een geschikte oplossing. Heb je onze hulp hierbij nodig? Lees dan hier meer informatie.