Dierenambulance rukt bijna uit voor schorpioen

Heel, heel, heel af en toe wordt de meldkamer van de dierenambulance gebeld voor een schorpioen. Dat gaat dan vaak over kleine, bijna geelbruine dieren van 2-3 cm, meegelift in vakantiebagage of tussen geïmporteerd fruit.

Dierenambulance rukt bijna uit voor schorpioen

Centralist Saskia stond dus wel even vreemd te luisteren toen er zaterdagochtend een melding kwam van een heel erg bange mevrouw. In een brandgang zag ze een zwarte schorpioen van zeker 7-8 cm zitten, de scharen geopend en de kenmerkende staart gekruld.

Saskia vroeg om een foto, maar die bracht niet direct duidelijkheid De vindster durfde immers echt niet dichtbij dit best enge beestje te komen


De meldster wilde echter wel proberen om van een afstand een krat over hem heen te gooien. Toen dat gelukt was, vertrok de dierenambulance, met daarin twee vrijwilligers die helemaal in waren voor een wel heel apart avontuur. Tot hun teleurstelling konden ze alweer omdraaien voordat ze goed en wel de straat uit waren. Nu de schorpioen onder de krat zat durfde de meldster wel dichterbij te komen en begon ze toch erg te twijfelen of het wel een echt dier was. Een buurman wist haar te vertellen dat het inderdaad om een plastic exemplaar ging, waarna ze direct ons belde om de rit te annuleren. Het was een hele schrik geweest maar gelukkig kon ze er achteraf, samen met Saskia, wel om lachen.