Dubbel gechipte poes herenigd met baasje

Vorige week kreeg de meldkamer een melding vanuit Son van een kat met 2 gebroken poten die ook nog eens aan het overgeven was. Een spoedmelding dus!

Dubbel gechipte poes herenigd met baasje

Omdat de dierenambulance op dat moment ver weg was, was de vindster bereid de kat naar de dichtstbijzijnde dierenarts te brengen. Daar werd de kat vakkundig onderzocht waarna de dierenarts constateerde dat de kat tot ieders opluchting niet gewond was aan de pootjes maar een aangeboren afwijking heeft. Ook de misselijkheid was inmiddels weg. Nog een geluk: ze was gechipt! Twee keer zelfs. Helaas kon de dierenarts de eigenaar op geen van beide nummers bereiken waarna de kat alsnog naar Dierenopvangcentrum De Doornakker is overgebracht. Zowel de meldkamer als het dierenopvangcentrum bleven proberen de eigenaar te bereiken.

Dubbele verwarring

Tijdens haar volgende dienst zag centralist Saskia ineens een vermistmelding staan die enige dagen na het ophalen van de kat door een collega geregistreerd was. Een poes uit Son, gechipt, met een aangeboren afwijking aan haar poten en weer een ander telefoonnummer dan op de twee chips. Saskia probeerde dat nummer en ja: het bleek om de nieuwe eigenaar van deze kat te gaan. De man had inmiddels al contact gehad met her dierenopvangcentrum en was zelfs al onderweg om zijn poes te halen. Wat bleek, de kat was zowel door de vorige eigenaar als door de huidige gechipt. De telefoon van de vorige eigenaar inmiddels afgesloten. En de telefoon van de huidige had het onlangs begeven waardoor hij tijdelijk op een ander nummer bereikbaar was. Dit nummer stond niet bij de chip maar dus wel in onze registratie. Ondanks deze dubbele verwarring is de zeventien jaar oude poes gelukkig weer veilig terug thuis.