Eendenkuiken komt uit ei - in de couveuse

Zoals deze weken vaker gebeurd, werd de dierenambulance maandagavond naar een balkon in Eindhoven gestuurd om een moedereend en haar kuikens daar weg te halen en naar het water te begeleiden.

Eendenkuiken komt uit ei - in de couveuse

De vrouwtjeseend had haar nest op een balkon 10-hoog gebouwd en de bewoner van het appartement was bang dat de kuikentjes naar beneden zouden springen en dat niet zouden overleven. Nu doen eendjes en gansjes dat in de natuur ook, en is de kans groot dat ze zo’n enorme val overleven (ze zijn vederlicht en heel erg donzig), maar better safe than sorry.

Achtergebleven eieren

Gelukkig kwam moedereend direct naar haar kuikens toe toen die veilig op de begane grond waren en samen vervolgden ze hun leven in de nabijgelegen vijver. Maar: er waren nog 4 eieren achtergebleven op het balkon. Meestal moeten achtergebleven eieren als verloren worden beschouwd, maar omdat hier duidelijk leven in zat zijn ze in de couveuse gelegd. De volgende ochtend was al 1 ei uitgekomen. Lekker warm zijn kuiken en de nog dichte eieren overgebracht naar de vogelopvang.