Forse egel overleeft duik in zwembad

Een egelmelding heeft helaas meer dan eens geen goede afloop. Dat had ook zomaar kunnen gelden voor de egel die afgelopen weekend gevonden werd, maar gelukkig werd dit dier op tijd ontdekt en gered.

Forse egel overleeft duik in zwembad

De melder vond het diertje spartelend in het zwembad in zijn achtertuin. Toen hij de egel snel met een schepnet uit het water had gehaald bleef het dier stil liggen. Totaal uitgeput. Niet vreemd natuurlijk, want mogelijk zwom het al uren voor zijn leven. Waarschijnlijk heeft zijn kracht hem gered, het bleek namelijk een opvallend grote en sterke egel aan. Inderdaad uitgeput en mogelijk onderkoeld. De melder had op verzoek van de meldkamer al een noodkruik bij het dier gelegd en de egel is warm vervoerd naar de opvang. Daar bleek hij goed te ademen, te eten en op te rollen en na een nachtje ter observatie in de opvang is hij teruggebracht naar zijn vindplek. Nou ja, in de buurt daarvan dan; hopelijk heeft hij geleerd van zijn zwempartij en duikt hij niet nogmaals het zwembad in.

Egels worden standaard gewogen in de dierenambulance. Het formaat, gewicht én kracht hebben deze egel waarschijnlijk het leven gered