Gezin in Best vindt slang onder de struiken

Een gezin in Best kreeg zondag de schrik van zijn leven: tijdens het tuinieren ontdekte de heer des huizes een slang tussen de struiken.

Gezin in Best vindt slang onder de struiken

Het zal je maar gebeuren. Je gaat op een mooie, zonnige zondagochtend lekker wat in je tuin werken. Totdat je een struik wil gaan snoeien en dan ineens zo’n beetje de schrik van je leven krijgt. Dit overkwam een gezin in Best. Toen de man des huizes aan de struik wilde beginnen zag hij er een slang onder liggen. Opgekruld, koppie iets omhoog, met de ogen open en de gevorkte tong een stukje uit zijn bek.
Toch was deze man dapper genoeg om op verzoek van de meldkamer een krat over het reptiel te zetten, zodat hij niet meer weg kon. Toen was het aan dierenambulancevrijwilligers Astrid en Denise om de stoute schoenen aan te trekken om de slang in een vervoerskrat te krijgen. Dat begint natuurlijk met héél voorzichtig de krat iets omhoog doen om eronderdoor te kunnen kijken. Dat ging goed, de slang bleef rustig liggen. Iets hoger dan, want er moet tenslotte een hand onder kunnen. De slang bleef nog steeds rustig liggen. Doodstil zelfs. Veel te stil eigenlijk. En de huid zag er ook wel wat vreemd uit. En ja hoor! Toen de krat helemaal omhoog kwam bleek het om een speelgoed- of decoratieslang te gaan. Hoe hij daar terecht kwam, geen idee. Misschien is het achtergelaten door de kinderen van de vorige bewoners of misschien diende de slang eerder als tuinversiering. Hoe dan ook; natuurlijk hebben de dames deze bijzondere vondst mee terug genomen naar onze basis.

Spanning maakte plaats voor hilariteit. De slang tussen de struiken bleek (gelukkig) van steen