Hondje Spikey herenigd met dolblije eigenaren

Vrijdagochtend vloeiden er tranen in Eindhoven. In eerste instantie van verdriet over een vermist hondje, maar daarna van blijdschap omdat het hondje weer gevonden was.

Hondje Spikey herenigd met dolblije eigenaren

De dierenambulance haalde die ochtend een klein bruin hondje op. De hond zat bij de melder voor de deur, helemaal verregend en duidelijk de weg kwijt. Gelukkig had Spikey, zoals het hondje bleek te heten, een chip met kloppende gegevens, dus de centralist kon snel de eigenaren bereiken. Deze waren dolblij dat de kleine Australische Terriër gevonden was.

Vermist na aanval

Spikey was tijdens de dagelijkse ochtendwandeling aangevallen door een andere hond, had zich uit zijn halsband gerukt en was in paniek op de vlucht gegaan. De eigenaren hebben uren lopend en fietsend in de buurt gezocht maar zagen geen teken van het hondje. Net op het moment dat ze hem overal als vermist wilden aanmelden kwam het verlossende telefoontje van de meldkamer. Kort daarna was Spikey weer herenigd met zijn eigenaars, die bijna niet konden geloven dat alles uiteindelijk zo goed was afgelopen.


Hondenmaatje Boogie was even blij als de baasjes dat Spikey terug was