Inzamelingsactie voor zwerfkatten groot succes

Begin december deden we op onze Facebookpagina een oproep voor ISO-boxen om de zwerfkatten de winter droog en beschut door te helpen.
Inzamelingsactie voor zwerfkatten groot succes
ede omdat lokale en zelfs landelijke media deze oproep overnamen stroomden de tips en aanbiedingen binnen!

Tal van bedrijven en particulieren doneerden één tot tientallen boxen. Vanwege het enorme aanbod zijn ook een aantal andere stichtingen die zich inzetten voor zwerfkatten voorzien van boxen. En dankzij de landelijke aandacht voor de oproep zijn ook stichtingen elders in het land spontaan benaderd met boxen.

De ISO-boxen kwamen vanuit het hele land binnen Onder andere Maxima Medisch Centrum Veldhoven, Mad Science Eindhoven, Nature Koifarm en de familie van Kessel doneerden gul ISO-boxen
De ISO-boxen kwamen vanuit het hele land binnenOnder andere Maxima Medisch Centrum Veldhoven, Mad Science Eindhoven, Nature Koifarm en de familie van Kessel doneerden gul ISO-boxen

Schuilplek voor zwerfkatten

De ISO-boxen zijn bedoeld voor verwilderde zwerfkatten die in heel Nederland voorkomen. Deze katten hebben geen makkelijk bestaan. Ze hebben geen thuis en moeten elke dag maar weer hun kostje bij elkaar zien te sprokkelen. Gelukkig zijn er veel mensen die deze dieren helpen met voedsel en een schuilplek. Die schuilplek kan bestaan uit een schuurtje, een omgebouwd kippen- of konijnenhok OF een ISO-box van ca 50x70 centimeter. Met een paar aanpassingen zijn dit hele geschikte noodonderkomens voor zwerfkatten. Dankzij het goed isolerende materiaal bieden deze boxen de katten een veilig plekje met voldoende warmte en beschutting tegen wind, regen, sneeuw en hagel.

ISO-boxen over of nodig?

Heb jij nog ISO-boxen over OF verzorg je zelf zwerfkatten en kun je deze boxen goed gebruiken? Stuur een mailtje naar zwerfkatten@doc-eindhoven.nl. Zij doen hun best alle mailtjes zo snel mogelijk te beantwoorden.

Het TNR-team dankt alle donateurs namens de zwerfkatten heel hartelijk voor hun gulle donaties!