Kat Fengzi na 8 jaar herenigd met baas

Fengzi was vermist. Zijn baasje kamde acht jaar geleden de hele omgeving uit en stond wekenlang ‘s avonds op de hoek van de straat te roepen. De eigenaar zette Fengzi ook op Amivedi, in de hoop dat iemand in Eindhoven zijn geliefde huisdier zou vinden. Maar helaas was er geen spoor te bekennen van zijn rood-witte kater. Acht jaar later krijgt de eigenaar tijdens zijn vakantie een foto met de vraag of dit Fengzi kon zijn…
Kat Fengzi na 8 jaar herenigd met baas

De hereniging

“Ja, dit is onze Fengzi”, was het verlossende antwoord. De eigenaar reageerde verbaasd over dat zijn kat nog leefde en was dolblij. Fengzi werd eind april al gevonden, maar de eigenaar was toen nog in het buitenland, waardoor het even duurde voor we contact met hem kregen. Hij haalde afgelopen weekend zijn grote vriend weer op. Het was een ontroerend moment. In eerste instantie reageerde Fengzi wat afstandelijk, totdat hij de stem van zijn eigenaar herkende. Er leek een knop om te gaan en vanaf toen was de kat niet meer bij zijn baas weg te slaan.

3 km verderop

Fengzi woonde 8 jaar geleden in de Tongelresestraat in Eindhoven, maar werd nu 3 kilometer verderop gevonden in de richting van de Vogelvlinderstraat. Waar hij de afgelopen 8 jaar heeft uitgehangen blijft onduidelijk. Het lijkt erop dat hij de afgelopen jaren een zwervend bestaan leidde, want we werden gebeld door iemand die een melding deed van een zwerfkat die er verwilderd en mager uitzag. Bij het ophalen vonden we hem te sociaal voor een echte zwerfkat. Fengzi was inderdaad gechipt, maar de registratiegegevens waren verouderd waardoor we de eigenaar niet direct konden achterhalen. Omdat jullie ons bericht veelvuldig hebben gedeeld, is alles goed gekomen en hebben we Fengzi’s eigenaar kunnen vinden. We willen iedereen die dit bericht gedeeld heeft van harte bedanken!

Zorg en liefde

Onze dierenarts heeft Fengzi helemaal nagekeken en de eigenaar laat zelf nog een uitgebreide controle doen, want het leven op straat kan zijn tol eisen. Fengzi krijgt gelukkig weer de zorg en liefde die hij nodig heeft. We zijn blij met deze mooie afloop.