Kater Tjobby na zes weken weer thuis

Een bewijs dat je niet op moet geven als je kat vermist is, is het verhaal van Tjobby.

Kater Tjobby na zes weken weer thuis

Dinsdagavond kwam er op de meldkamer een melding binnen van een sterk vermagerde kat die in Eindhoven een tuin in was gelopen. De vinder vroeg zijn buren – liefhebbende kattenbezitters – om raad. Die schakelden de dierenambulance in. Zo mager is immers niet normaal. Gelukkig was deze kat gechipt en goed geregistreerd. En bleek hij al bijna 6 weken vermist te zijn, iets dat zijn uiterlijk absoluut onderstreepte.

Tjobby was extreem afgevallen. 6 weken lang was de binnenkat verdwaald, vlakbij huis

Chippen werkt!

Uiteraard werd de kater direct naar huis gebracht, bijna letterlijk om de hoek van de tuin waar de kater werd opgevangen. De 13-jarige binnenkater Tjobby bleek op 28 maart voor het eerst in zijn leven de voordeur uitgelopen te zijn en is vervolgens verdwaald. Hij zwierf zes weken lang vlakbij huis rond. Tot dinsdag. De dolblije baasjes konden hun geluk niet op. “We hadden de hoop al bijna opgegeven Tjobby ooit nog terug te zien. De vermistmelding is overal doorgegeven maar na een paar weken stopten de zichtmeldingen.” De vinder had inderdaad een poster met een vermiste zwarte kat gezien bij de pinautomaat maar omdat de kat er na 6 weken zwerven heel anders uitzag dan de goed doorvoede op de foto, twijfelde hij of het echt deze kat was. Ja dus, zoals de chip onweerlegbaar uitwees.

Langzaam wennen

Tjobby maakt het naar omstandigheden goed. Eigenaar Stefan: “Hij zoekt ons duidelijk om lekker tegenaan te kruipen, en wij voeren hem kleine beetjes zodat hij langzaam weer kan wennen aan een goedgevulde voerbak. Hopelijk wordt hij snel weer de oude!”

Kater Tjobby en baasje Stefan zijn dolblij elkaar weer te zien. 'Geef niet op als je kat vermist is'


Inspirerend succesverhaal

Ook voor de dierenambulance zijn dit soort succesverhalen de krenten uit de pap. Stefan wil iedereen nog even meegeven: “Geef niet op als je kat vermist is. Het kan écht weer goed komen.” En de tip van de dierenambulance: chip je kat. Ook je binnenkat. Des te groter is de kans op net zo’n mooie hereniging mocht jouw kat vermist raken.