Kerstmis 2020: mooie bevrijdingen, mooie herenigingen

Ook tijdens de kerstdagen reed de dierenambulance voor dieren in nood. Dat leverde ook dit jaar mooie kerstverhalen op.

Kerstmis 2020: mooie bevrijdingen, mooie herenigingen

Op kerstavond werd de ambulance opgeroepen om een aantal opgesloten duifjes te bevrijden in Eindhoven. De politie was al ter plaatse en brak het leegstaande pand aan Stratumseind open. Samen met de dierenambulancemedewerkers en hun net lukte het om de in totaal 5 nog levende duiven te vangen. 2 waren fit en groot genoeg om direct vrij te laten; 3 andere zijn meegenomen naar de opvang om aan te sterken.

De politie staat ook klaar voor dieren in nood. Dankzij deze mooie samenwerking overleven 5 duiven

Verdwaalde hond

In de kerstnacht haalde de ambulance een hele oude, mank lopende hond op. Het beestje was gechipt maar het telefoonnummer op de chip was helaas niet meer in gebruik. Nix, zoals de hond heette, bracht daarop een nacht in het dierenopvangcentrum door. De volgende dag wist de meldkamer met flink wat speurwerk alsnog de eigenaar te achterhalen. Niet snel daarna waren hond en dolblije baasjes herenigd!

Nix raakte verdwaald tijdens kerstnacht. Gelukkig leidde flink wat speurwerk tot een mooie hereniging

Kat in het nauw

Op de avond van eerste kerstdag kwam de ambulance tenslotte in actie voor een Britse Korthaar die al sinds ’s ochtends vast zat in een smalle strook tussen twee muren in Waalre. Wat de eigenaren ook probeerden, ze konden de forse kat er niet uit krijgen. Gelukkig lukte het de dierenambulancemedewerkers met een flinke dosis creativiteit, lef en natuurlijk het befaamde schepnet de kat uiteindelijk te pakken te krijgen. De kerst van dit gezin was met deze actie absoluut gered!

Kater Sammie zat de hele eerste kerstdag gevangen tussen twee muren. Gelukkig kon hij uiteindelijk uit zijn benarde positie worden gehengeld

Al met al was het een kerst om nooit meer te vergeten!