Kitten klem onder motorkap

De bestuurder van een Peugeot hoorde tijdens het rijden plots gemiauw. Hij zette direct zijn auto langs de kant van de weg, maar had al wel een kilometer gereden. Er bleek een zwarte kitten onder zijn motorkap te zitten. Dierenambulance Brabant Zuid-Oost schoot te hulp.
Kitten klem onder motorkap

De bestuurder kreeg de kitten niet uit zijn motorkap en belde onze dierenambulance. Ambulancevrijwilligers Sanne, Ed en Natascha deden hun uiterste best, maar kregen het diertje ook niet te pakken. Gelukkig was een voorbijganger in een heftruck bereid een handje te helpen. Met de heftruck werd de auto een stukje van de grond getakeld, zodat er meer ruimte ontstond tussen de motor en de weg. De kitten schoot direct onder de auto vandaan en rende geschrokken weg.

Kitten heeft geluk gehad

Het katje was richting de sloot gesprongen, waar we hem gelukkig snel konden vangen. We hebben de kitten naar Dierenopvangcentrum De Doornakker gebracht waar hij goed werd nagekeken door de dierenarts. Het ziet er naar uit dat het katje niets mankeert. Inmiddels verblijft hij bij een gastgezin waar hij liefdevolle zorg en aandacht krijgt. Onze collega's bij Diernopvangcentrum De Doornakker wachten de komende twee weken op enig bericht van de eigenaar. Als na twee weken niemand zich heeft gemeld, kan de kitten -als hij dan gezond en sterk genoeg is- herplaatst worden.

Het reddingsteam. We zijn iedereen die heeft geholpen ontzettend dankbaar!
Het katje verblijft momenteel in een gastgezin van Dierenopvangcentrum De Doornakker, waar hij alle zorg krijgt die hij nodig heeft.