Kitten met glazen pot om kop gered

Dit zwarte katje heeft zaterdag een engeltje op zijn schouder gehad, want zijn verhaal had heel wat slechter af kunnen lopen.
Kitten met glazen pot om kop gered

Het circa 10 weken oude kitten werd gevonden in Waalre met de rand van een kapotte glazen pot om zijn nek. Het katje vond de inhoud ongetwijfeld onweerstaanbaar en kwam muurvast te zitten tijdens het nuttigen van zijn maaltijd. In paniek belandde hij daarna ook nog eens in een vijver. Gelukkig ontbrak de bodem van de pot of had hij zichzelf daar al van bevrijd, waardoor hij niet gestikt of verdronken is. De resterende glazen kraag zat echter nog behoorlijk strak om zijn nek en ook de melders kregen deze onmogelijk verwijderd. Het hielp daarbij natuurlijk niet dat het katje zich best wild gedroeg. Ze zetten het katje in een doos en belden onze meldkamer.


Dierenambulance gaat snel ter plekke

Onze dierenambulance ging direct op de melding af en onze medewerkers konden wonder boven wonder de rare glazen halsband zonder al te veel moeite verwijderen.

Deze pechvogel kon gelukkig gered wordenHet drijfnatte dier was in paniek maar niet gewond.

Gelukkig heeft het katje zich niet gesneden aan de randen. Het kitten verblijft momenteel bij Dierenopvangcentrum De Doornakker, waar hij geniet van voldoende brokjes en vlees opgediend in veilige voerbakjes. Het is op dit moment nog niet duidelijk of hij mensen gewend is en zijn wilde en schuwe gedrag voortkomt uit de traumatische ervaring of dat dit een verwilderd zwerfkatje betreft. Het dierenopvangcentrum geeft het dier een aantal dagen de tijd om aan zijn omgeving te wennen, daarna kan een inschattig gemaakt met wat voor katje we te maken hebben en waar dit kitten het best op z'n plek zal zijn.

Contact met dierenasiel

Herken je het diertje