Kitten raakt hopeloos verstrikt in vismateriaal

Zowel de melders als de dierenambulancemedewerkers schrokken zondagochtend toen ze zagen hoe een kitten verstrikt was geraakt in een stapel vismateriaal.

Kitten raakt hopeloos verstrikt in vismateriaal

Het katje liep al een aantal maanden rond in de omgeving van de vinder en kwam soms zelfs al binnen. Nu was het de schuur in geglipt en hopeloos verstrikt geraakt in visspullen die daar opgeborgen lagen. Maar liefst 7 vishaken zaten er in de oren, het kopje en de rug van het katje terwijl zijn lijfje verstrikt zat in de draden. Waarschijnlijk is het in zijn nieuwsgierigheid eerst in 1 haak terecht gekomen en is het verder verstrikt geraakt tijdens pogingen los te komen.

Pijnstilling

Het kitten hing bijna aan 1 oor en bevrijden ging echt niet zomaar. Gelukkig was een dienstdoende dierenarts bereid om naar de locatie te komen om te helpen. Nadat hij het diertje pijnstilling had gegeven kon hij met hulp van de melder en een tang het inmiddels uitgeputte kitten redelijk snel uit zijn benarde positie bevrijden. De wonden vielen gelukkig mee en het kitten kon voor verdere zorg naar