Konijn verschanst zich in motorblok BMW

Een man uit Best moest 's avonds laat even in Eindhoven zijn maar toen hij terug wilde rijden hoorde hij een vreemd geluid uit zijn motor komen. Wat bleek? Er zat een konijn in!

Konijn verschanst zich in motorblok BMW

Verder rijden was geen optie, het konijn bevrijden ook niet zonder hulp. De dierenambulance werd gebeld maar ook de toegesnelde vrijwilligers konden niet bij het konijn komen, dat vrolijk over de bodemplaat van de motor huppelde.

Netwerk

Heel toevallig werkt de vriend van een van de meldkamermedewerkers bij de ANWB dus zij werd gebeld en zij belde op haar beurt haar vriend de Wegenwacht. Die aarzelde geen moment en kwam meteen naar de locatie waar de auto met het konijn stond.

Dankzij de snelle en spontane inzet van de ANWB kwam het konijn heelhuids uit de motor Vermoedelijk is het vanaf Best meegereisd naar Eindhoven


Baasje gezocht

En toen ging het snel. De bodemplaat werd professioneel los geschroefd, het konijn sprong de motor uit, de dierenambulancevrijwilligers konden het vangen en iedereen kon weer op weg. Behalve het konijn natuurlijk, dat is veilig ondergebracht in Dierenopvangcentrum De Doornakker in afwachting van zijn baasje of een nieuw baasje.