Kraai komt vast te zitten in vergeten frituurvet

Ook een slimme vogel kan zich in de nesten werken. Een man uit Eindhoven was vorige week na een nachtdienst naar bed gegaan voor wat welverdiende rust. Daar kwam echter niet veel van want hij hoorde lawaai op zijn balkon. Toen hij ging kijken trof hij een triest tafereel aan: een kraai die vast zat in het frituurvet.
Kraai komt vast te zitten in vergeten frituurvet

Enige tijd geleden had iemand een pan omvergelopen die op het balkon stond. Het frituurvet dat daarin zat was er toen uitgelopen. Natuurlijk had de man het opgeruimd maar niet gezien dat het ook doorgesijpeld was achter en onder wat andere spullen die daar stonden. Laat het maar een nieuwsgierige en inventieve kraai over om zoiets lekker vets te vinden.

Succesvolle schoonmaakactie

Daarna heeft de vogel het echter minder slim aangepakt. Hij is waarschijnlijk met zijn poten of veren vast komen te zitten en is in zijn pogingen om zich te bevrijden steeds verder in de problemen gekomen. Toen de melder hem vond lag hij op zijn linkerzij, helemaal vastgeplakt in het kleverige vet. Gelukkig konden de dierenambulancemedewerkers hem heel voorzichtig en beetje bij beetje losmaken uit het vet. Maar toen moest het vet nog van zijn lijf. Op Dierenopvangcentrum De Doornakker zijn ze anderhalf uur geduldig bezig geweest met zonnebloemolie en afwasmiddel. Maar toen was de kraai ook weer schoon.

De niet zo slimme slimme vogel is vakkundig bevrijd van de laag vetInmiddels vliegt de kraai weer helemaal schoon rond boven Eindhoven