Motorkap-kittens vinden samen nieuw thuis

Goed nieuws! Twee kittens die we even geleden hebben gered, hebben samen een fijn, nieuw thuis gevonden.
Motorkap-kittens vinden samen nieuw thuis

We nemen je even mee terug naar begin oktober. We hadden toen met de eerste nachtvorst en met veel regenachtige dagen te maken. Twee zwerfkittens uit Bergeijk besloten toen, los van elkaar, de warmte van een motorkap op te zoeken in de hoop een droge en warme slaapplek te hebben. Helaas is de motorkap van een auto niet de meest veilige plek om te slapen. Gelukkig werden de kittens vóór het starten van de auto opgemerkt en werd onze dierenambulance opgeroepen om de dieren te helpen. Het zwart-witte katje zat met het voorpootje muurvast en moest bevrijd worden door onze medewerkers. Het dier hield aan dit avontuur een gekneusde voorpoot over. Het grijze kitten werd even verderop gevonden en was door de melder al in veiligheid gebracht. De kittens kwamen op dezelfde dag terecht in Dierenopvangcentrum de Doornakker.


Bijkomen bij een gastgezin


Het dierenopvangcentrum werkt met gastgezinnen voor de opvang van jonge katten omdat ze in huiselijke omgeving beter wennen aan het leven als huiskat en daarom werd voor deze ukkies een gastgezin gezocht. Omdat ze ongeveer even oud waren en omdat alleen ook maar alleen is, werden ze samen in een gastgezin geplaatst. Hier kregen ze tijdelijk de namen Peanut en Chloe. Toen beide katjes helemaal gezond waren, ging het dierenopvangcentrum op zoek naar een nieuwe baas voor hen door hen voor te stellen op onze website. Peanut en Chloe waren inmiddels zo verknocht een elkaar dat we hen uitsluitend samen wilde plaatsen.


Een thuis gevonden!


Dierenvriend Doortje was ondertussen op zoek naar een kat. Toen ze Peanut en Chloe op de website van het asiel zag, was ze direct verkocht en nam contact op. De kennismaking bij het gastgezin ging erg goed en sinds twee weken wonen Peanut en Chloe, inmiddels Lola en Lilly genaamd, bij Doortje. De eerste dagen was het even wennen geblazen voor het duo, maar inmiddels voelen ze zich helemaal thuis en worden ze zelfs een beetje brutaal. Voor het pikken van een boterham met lekker beleg, draaien zij hun pootje niet om. Dit prachtige stel is gelukkig op haar pootjes terechtgekomen maar dit verhaal had ook heel anders af kunnen lopen. Tik daarom met koud weer altijd even op de motorkap voordat je je auto start. Bedankt daarvoor namens Lola en Lilly!

Lola en Lilly vonden een thuis bij Doortje. Het gaat hartstikke goed met de meiden en Doortje is blij met hen!