Reiger gered dankzij oplettende kinderen

In Oirschot stond een reiger roerloos in de sloot. Niet vreemd zou je denken, maar hele oplettende kinderen zagen toch dat er iets niet helemaal klopte. Niet dat ze bloed zagen of een vleugel die op een rare manier hing, maar toch.

Reiger gered dankzij oplettende kinderen

De jonge vinders belden de meldkamer voor advies. Die meldkamer vroeg of ze wilden kijken wat de reiger zou doen als ze voorzichtig steentjes voor hem in het water gooiden. Niets, zo bleek. De reiger bleef waar hij was. Omdat hij aan de overkant van het watertje stond en niet direct gewond leek, werd afgesproken dat de kinderen op een later moment nogmaals poolshoogte zouden gaan nemen. Toen ze dat deden stond de reiger nog op exacte dezelfde plek. Toch reden voor de dierenambulance om een kijkje te nemen.

Mager en verzwakt

De kinderen hielden geduldig de wacht bij de reiger. Na al dat heen en weer bellen was het niet verrassend dat de reiger zich zonder tegenstribbelen op liet pakken. De vogel was niet zichtbaar gewond maar wel heel erg mager en verzwakt. Hij is de volgende dag naar de vogelopvang gebracht in de hoop dat hij daar weer zal aansterken.