Scouts vissen kittens uit net

Een pluizige verrassing voor de scoutingvereniging in Eindhoven! De scouts hadden voor een activiteit een camouflagenet nodig en doken daarom de berging in. Tot hun grote verbazing ontdekten ze vier kittens in het net. Dierenambulance Zuid-Oost Brabant rukte uit om een veilige plek te regelen voor de kittens. Maar waar was de moederpoes
Scouts vissen kittens uit net

Kerngezonde kittens

Uiteindelijk ging het zelfs om vijf kittens die er kerngezond uitzagen (complimenten voor de moederpoes!). Ze hadden zachte, bolle buikjes en zagen er ontspannen uit. Daaraan konden we zien dat de moederpoes in de buurt moest zijn. Na het trekken van deze conclusie werd de verwilderde poes gespot. Vol goede moed installeerden onze ambulancemedewerkers Carolyn en Mark een vangkooi.

Verdwenen moederpoes

We vroegen de scouts om de poes in de gaten te houden. Al snel kwam er een kink in de kabel, want de poes ving een konijn en verdween daarmee de struiken in. Katten lopen doorgaans alleen een vangkooi in als ze honger hebben, omdat ze gelokt worden met voedsel. De moed zonk ons in de schoenen, want het kon weleens lang gaan duren voordat we de moederpoes met haar kittens konden herenigen. Het achterlaten van de kittens in de berging was geen optie, want die berging werd actief gebruikt en vroeg of laat moesten alle katten sowieso gevangen worden.

Verlossend telefoontje

Onze dierenambulancemedewerkers hielden nauw contact met de scouts in de veronderstelling dat dit dus nog lang kon gaan duren. Gelukkig werden we toch al na een paar uur gebeld met goed nieuws: de poes zat in de kooi! We haalden haar direct op, zodat de kittens weer snel onder ‘moeders vleugels’ konden schuilen.
En nu?

De katten verblijven nu in onze speciale TNR-afdeling (Trap Neuter Return) waar ze goed verzorgd worden en waar de moederpoes in alle rust haar kittens groot kan brengen. Als de kittens groot genoeg zijn, komen ze bij een gastgezin van Dierenopvangcentrum de Doornakker. Onze dierenasielcollega’s zullen dan nieuwe baasjes zoeken voor de kittens. Omdat het aantal zwerfkatten in Nederland groot is, steriliseren we de moederpoes zodat ze geen zwerfkittens meer kan werpen. Na herstel laten we haar weer los in de omgeving waar we haar vonden. Daar wordt ze gelukkiger van dan van een leven als huispoes waar ze te verwilderd voor is.

Wil jij ons helpen?

De vrijwilligers van onze dierenambulance doen dit werk met veel liefde. Het verzorgen, steriliseren en opvangen van dieren kost geld. De Dierenbescherming is volledig afhankelijk van giften en donaties en daarom is iedere bijdrage, groot of klein, zeer welkom. Wil jij deze poes en haar kittens ook helpen? Dat kan via het donatieformulier op deze pagina.