Slechtvalk verliest gevecht om nestplaats Evoluon

In de Eindhovense wijk Genderbeemd was zondagochtend volgens de melders een buizerd tegen het raam gevlogen. De roofvogel probeerde daarna wel weg te komen maar dat lukte niet. Nadat de melders de vogel vast hadden gezet door er een klein voetbalgoaltje overheen te plaatsen kon de ambulance uitrijden.

Slechtvalk verliest gevecht om nestplaats Evoluon

Ter plaatse zagen dierenambulancemedwerkers Astrid en Denise dat het niet om een buizerd ging, maar om een slechtvalk. Met een flinke wond op de borst. Bij slechtvalken neemt de meldkamer meestal even contact op met Roofvogelwerkgroep Eindhoven. Die specialisten kennen alle slechtvalken in en om Eindhoven en hun advies is dan ook altijd erg waardevol. Aan de hand van de Duitse ring die de slechtvalk droeg wisten ze ons meteen te vertellen dat het gaat om het vrouwtje van het koppeltje dat al enige jaren bij het Evoluon nestelt. Gezien de verwondingen is ze overgebracht naar Vogelasiel Someren. Hopelijk herstelt ze snel, al is haar nestplek inmiddels ingenomen door een ander vrouwtje. Vermoedelijk is het gevecht om deze nestplek tevens de oorzaak van de verwondingen.

Dit vrouwtje verloor het gevecht om de nestplaats op het Evoluon in EindhovenBij slechtvalken zijn het de vrouwtjes die gevechten leveren voor hun nestplek