Snelwegpoes zoekt huis

Eind december werd de dierenambulance gebeld vanwege een kat die zich gevaarlijk ophield op een parkeerterrein naast de snelweg.
Snelwegpoes zoekt huis

Omdat er op dat moment geen andere meldingen openstonden, is het ambulanceteam ter plaatse gegaan met een vangkooi en daar liep de kat direct in. Zie de Facebookpagina voor het filmpje van deze supersnelle vangactie.

Wild of tam?

Eenmaal in het dierenasiel was de vraag groot of de kat verwilderd was of niet Ze had namelijk een eartip (het universele kenmerk van reeds gecastreerde wilde katten), maar liet zich na de vangactie wel gewillig oppakken en heerlijk aaien. De volgende dag wilde ze dat absoluut niet en sloeg ze flink van zich af met haar nagels. Omdat haar urine niet goed was en ze veel te veel dronk, is ze onder behandeling gesteld van de dierenarts. In de tijd die haar herstel kostte, leerde ze langzaam maar zeker dat mensen niet zo eng zijn als ze lijken en hield ze haar nagels voortaan thuis. Inmiddels heeft ze zich ontpopt tot een ontspannen, tevreden spinnend katje en is ze op zoek naar een veilig thuis.

Tijdens haar herstelperiode ontpopte Lies zich tot charmante huiskat


Heb jij een plekje voor deze charmante dame? Meld je dan snel bij Dierenopvangcentrum De Doornakker.