Spannende momenten - kitten gered uit carosserie(s)

Sommige meldingen die de dierenambulance krijgt zijn zo spannend en zo mooi dat geen van de betrokkenen ze ooit nog zal vergeten. Dit gold 100% voor de kitten die vorige week gered werd uit meerdere auto’s.

Spannende momenten - kitten gered uit carosserie(s)

Het begon allemaal met een melding van een kitten in een motorkap. Altijd lastig, maar gelukkig was de eigenaar van de betreffende Audi zelf de melder en hij wachtte bij een tankstation in Veldhoven op de komst van de dierenambulance.

Spannende momenten

De dierenambulance kwam ter plaatse en ja, de vrijwilligers hoorden een kitten in de carrosserie aan de achterkant van de auto maar ze zagen het beestje niet en het weigerde tevoorschijn te komen. Wat nu? Net toen de eigenaar van de auto, onderweg met een hele groep marechaussees en dus best wel in tijdnood, even het tankstation in liep, kwam het katje onder de auto vandaan. Om meteen weer te verdwijnen…. recht de carrosserie van de dierenambulance in, ditmaal aan de voorkant. Oké, eerst de auto maar opkrikken dus. Maar helaas, het kitten bleef ook in deze wagen onbereikbaar. Na lang nadenken, wikken en wegen en telefonisch overleg met de coördinator werd besloten de dierenambulance naar de autogarage om de hoek te rijden. De chauffeur reed stapvoets, doodsbang dat het katje tijdens het rijden onder de motorkap uit zou springen, en de bijrijder liep voor de auto mee, beducht op elke kittenbeweging. Eenmaal in de garage ging de bus direct de brug op. Zat het katje er nog in of was het toch ongezien ontsnapt? Twee monteurs schroefden de onderplaat van de auto, vol spanning wat en of ze iets aan zouden treffen. Ja, het katje was er nog, gezond en wel! Maar oh nee, nu glipte ze omhoog, recht de motor in. Uiteindelijk is het met eindeloos geduld gelukt het katje de motor uit te krijgen.

Vies maar ongedeerd

Het betrof een kitten van ca 7 weken, heel tam en heel, heel vies. Het kan dus goed dat ze al vele kilometers heeft afgelegd in de Audi voordat ze van zich liet horen bij het benzinestation. Ook is het mogelijk dat ze hier uit een andere auto is gekomen en deze auto ingeschoten is (er is immers live gezien hoe goed ze weet hoe ze auto’s in moest klimmen). Uiteraard is ze voor alle zekerheid gecontroleerd door de dierenarts en wonder boven wonder mankeerde ze helemaal niets, op een snotneus na. Na deze reddingsactie van meer dan 2,5 uur verblijft ze nu in Dierenopvangcentrum De Doornakker waar ze bij kan komen van de schrik in afwachting van haar baasje.