Spoor van kittens gevonden in Budel

‘Een melding die we niet snel zullen vergeten’ noemde dierenambulancechauffeur Dick de rit van woensdagochtend naar Budel. Het begon met een telefoontje van een mevrouw die dacht dat er een dode puppy voor haar huis lag.

Spoor van kittens gevonden in Budel

Toen deze meldster beter keek, zag ze echter dat er een pas geboren kitten bij een lantaarnpaal, met de navelstreng er nog aan. Niet overleden, maar wel degelijk levend! Gelukkig wist de meldster dat warmte van levensbelang is voor zulke jonge dieren dus ze is meteen in actie gekomen en begonnen met het diertje op te warmen.

Zoektocht

Zodra de dierenambulance ter plaatse was gingen de vrijwilligers meteen zoeken in de omgeving naar eventueel meer kittens. Op de oprit van de buren vonden ze nummer 2, in de tuin een stukje verderop nummer 3.

Wat hier precies gebeurd is, zullen we wel nooit weten, in ieder geval is er iets niet goed gegaan tijdens de bevalling. Ook weet niemand hoe de moederpoes eruit ziet of waar ze normaal gesproken verblijft. Het enige dat zeker was, was dat het ieniemini trio zo snel mogelijk hulp nodig had dus de dierenambulance is direct terug gereden naar Dierenopvangcentrum De Doornakker.

De piepjonge kittens krijgen nu de fles in een gastgezin. Ondertussen zoekt de buurt verder naar de moederpoes.