Verdwijning poes Jewel na vier jaar opgehelderd

Afgelopen oudejaarsavond kwam er een eind aan de onzekerheid omtrent de verdwijning van poes Jewel. Ed en Janneke stonden die avond paraat en Janneke vertelt over de eerste (en laatste) rit van die avond.
Verdwijning poes Jewel na vier jaar opgehelderd
“We werden door de meldkamer naar een melder in Eindhoven gestuurd wiens buurvrouw twee dagen daarvoor overleden was. Ze had meerdere katten die opgevangen zouden worden door de crisisdienst/thuiszorg/bewindvoering – allemaal instanties die zich bezig hielden met mevrouw. Echter liep een van die katten door de straat te dwalen en omdat er al volop vuurwerk werd afgestoken had meneer haar binnengehaald. Omdat het nu al totaal fout ging met zijn eigen kat en beide behoorlijk in paniek raakten door de hele situatie, belde hij ons.” Normaal gesproken worden katten inderdaad door bewindvoering elders ondergebracht en mag het dierenopvangcentrum deze dieren niet opnemen maar vanwege de omstandigheden werd er voor deze ene keer een uitzondering gemaakt en mocht de kat even in het asiel verblijven tot de zaken met de betreffende instanties goed geregeld waren.

Vier jaar vermist

Janneke: “Dus wij erheen, met de opdracht de kat mee te nemen en zoveel mogelijk gegevens te verzamelen. De melder zat al met een transportmand op ons te wachten. Hij was al een uur bezig de kat daar in te krijgen, maar dat was nog niet gelukt. Terwijl Ed de kat ging vangen en ik het verhaal boven water probeerde te krijgen, zag ik een paspoortje in de mand liggen. Omdat de overleden buurvrouw heel veel katten had gehad, bedacht ik me dat dit misschien wel niet het paspoort van deze kat was. Daarom vroeg ik Ed even de chip te checken van deze kat om te controleren of paspoort en kat wel bij elkaar hoorden. De kat was gechipt en we gaven het chipnummer door aan de meldkamer. Ondertussen vertelde de melder zich wat zorgen te maken over de gezondheid van de kat. ‘Je voelt op de buik iets uitsteken,’ vertelde hij. Ed voelde ook en als dank werd hij gebeten. De kat had hier dus wel degelijk pijn. Toen belde de meldkamer terug: Jewel, zo heet de kat volgens de chip, was… vermist sinds 29 december 2015. En stond op een heel ander adres en met een hele andere eigenaar geregistreerd. De melder stond perplex! Dus… deze poes was eigenlijk niet van de overledene