Verlaten kitten vindt nieuw nest

Soms tonen dieren een verbazend sterke wil om te leven, hoe klein ze ook zijn. Dit ieniemienie kitten, krap een week oud, haalde de dierenambulance vorige week op. Het was achtergelaten toen de moeder, na een gestaakte vangactie, haar nestje later verplaatste en dit diertje niet mee had genomen. Gelukkig werd ze ontdekt!

Verlaten kitten vindt nieuw nest

De dierenambulancemedewerkers waren eigenlijk bang dat ze te laat waren; het diertje was helemaal koud en stijf en leek al overleden. Maar met een pootje en een beweging van haar bekje gaf ze toch nog tekenen van leven. Gelukkig konden ze meteen terecht bij Dierenziekenhuis Evidensia.

Klein vechtertje

Tegen alle hoop in kwam er ’s middags een verlossend telefoontje van de dierenarts: met sondevoeding en volop warmte had de kleine meid zich door de crisis heen geknokt en kon opgehaald worden. Een echt vechtertje!

Moederpoes accepteert kitten

Dierenopvangcentrum De Doornakker had al een pleeggezin standby staan, maar omdat ze op dit moment een zogende poes met kittens van ongeveer dezelfde leeftijd hadden zitten, is eerst gekeken of de moederpoes de kleine misschien wilde accepteren. En dat deed ze! Ze laat het poesje drinken en verzorgt het net als haar eigen kleintjes. Daarmee is de strijd om te overleven voor dit poesje voorbij; ze heeft weer een moeder die voor haar zorgt. En heeft nu weer alle kans om uit te groeien tot een sterk en gezond kitten.