Vermagerde buizerd tuimelt uit boom

Ook vorig weekend kwam er een melding binnen over een buizerd die uit een boom tuimelde in een natuurgebied. De wandelaars die dit zagen gebeuren zagen hoe de roofvogel vervolgens bleef hangen in de struiken. Ze besloten het even af te wachten en eerst nog een rondje te lopen, in de hoop dat de vogel in die tijd op eigen kracht weer verder zou kunnen. Dat bleek helaas niet het geval; hij had zich wel uit de struiken kunnen bevrijden maar zat amechtig op de grond.

Vermagerde buizerd tuimelt uit boom

De meldster kon duidelijk aangeven waar precies ze zaten en ze was ook bereid om te wachten tot onze dierenambulance zou komen. Dat duurde wel even: het was midden in de bossen, een stevig kwartiertje lopen over onverharde wegen waar de ambulance niet kan rijden. Ter plaatse moesten de ambulancemedewerksters ook nog door braamstruiken lopen voordat ze eindelijk de onfortuinlijke buizerd konden zien zitten. En toen moesten ze hem nog te pakken krijgen, maar dat ging gelukkig snel. Omdat de meldster graag bereid was om te helpen konden ze met 3 vrouw sterk de vogel insluiten en toeslaan met het net.


Net als zoveel buizerds die momenteel opgehaald worden, is ook deze zeer verzwakt. Met voldoende warmte en voedsel en rust, heeft de roofvogel gelukkig veel kans op herstel