Vermiste kater Mika na 6 weken weer thuis

Een vervroegd kerstcadeau! Dat is wat de eigenaresse van Mika uitriep toen ze hoorde dat haar vermiste kater levend teruggevonden was.

Vermiste kater Mika na 6 weken weer thuis

Afgelopen dinsdag kwam op de meldkamer in Eindhoven een melding binnen over een gevonden kat in Nuenen. De kat was graatmager en was een houthandel binnen komen strompelen met een gewond voorpootje. De vinder aarzelde geen moment en belde de dierenambulance.

Verlossend telefoontje

Het eerste wat de dierenambulancemedewerkers doen als ze aankomen bij een gevonden huisdier is de chip uitlezen. Nu gebeurde dat ook en deze kat was gelukkig gechipt! En goed geregistreerd! En als vermist aangemeld. De meldkamer zocht contact met de eigenaresse en die was - zacht uitgedrukt - door het dolle toen ze hoorde dat haar vermiste kater was teruggevonden én bovendien nog in leven was. Toen ze de dierenambulance aan de lijn kreeg, sloeg de schrik haar immers om het hart en was haar eerste gedachte dat haar kater overleden teruggevonden was. Mika was al sinds 31 oktober vermist en na 3 weken hadden de baasjes eigenlijk de hoop opgegeven hun kat nog (levend) terug te zien. Mika is immers een binnenkat en helemaal niet gewend aan het buitenleven. En hoewel de vermissing overal was doorgegeven, leek hij van de aardbodem verdwenen. Tot afgelopen dinsdag. De eigenaresse was op het moment van het verlossende telefoontje op haar werk en besloot direct naar huis te gaan om haar kat weer in haar armen te sluiten. Omdat haar man zich echter net iets dichter bij huis bevond, is hij gebeld en op zijn beurt naar huis gereden. Daar nam hij de kat over van de dierenambulance.

Mika was mager, uitgedroogd, onderkoeld en gewond. Gelukkig besloot hij 'hulp' te zoeken bij een houthandel

3 kilo afgevallen

Mika is op ongeveer 5 kilometer van zijn huis gevonden. Hij was broodmager, zijn vacht was dof en in de war en hij was gewond aan zijn voorpoot. De eigenaren zijn daarom direct met de kat naar de dierenarts gegaan. Hier bleek dat Mika maar liefst 3 kilo afgevallen was (hij was 5 kilo toen hij verdween, nog maar 2 toen hij teruggevonden werd). Ook was hij uitgedroogd en onderkoeld en had zijn pootje verzorging nodig. Gelukkig mocht hij na een nachtje in de couveuse de volgende dag al naar huis en komt er helemaal bovenop nu hij zich weer kan wentelen in de goede zorgen van zijn liefhebbende baasjes.

Chippen werkt

Zo zie je maar weer hoe belangrijk chippen is! Dankzij de correcte registratie kon de eigenaar direct op de hoogte worden gebracht van de vondst. Omdat de vermissing van Mika overal gemeld was had de dierenambulance de eigenaar hoe dan ook teruggevonden, maar dan had dit misschien iets langer geduurd. Nu is de kater des te sneller thuis en kunnen de eigenaren zich verheugen op een kerst mét hun geliefde kat.