'Vishaak'-kitten maakt het goed

Het gaat goed met het kitten dat enkele weken geleden zo hopeloos verstrikt was geraakt in meerdere vishaken.

'Vishaak'-kitten maakt het goed

Freddie, zoals het katertje inmiddels heet, woont sinds 2 weken bij een pleeggezin waar hij gesocialiseerd wordt. En hij doet het goed, laat zijn pleegmoeder Sylvia weten. Freddie is erg makkelijk en tolerant en vindt eigenlijk bijna alles best. Met de honden en katten van Sylvia kon hij het vanaf het begin uitstekend vinden. Op het moment logeren ook de honden van haar dochter bij Sylvia; Freddie vindt het geen enkel probleem. Zijn verwondingen zijn inmiddels al zo goed als genezen. Een van de honden wierp zich al snel op als verpleegster en likte trouw de wonden netjes schoon.

Medicatie

Helaas lijkt het kitten nog wat meer te mankeren. Hij heeft koorts, ademt soms wat zwaar en rochelig en slaapt erg veel. Het vermoeden is dat hij een parasiet in de longen heeft. Daartegen heeft hij nu voor 2 weken medicatie en ook krijgt hij in die periode nog pijnstilling en antibiotica.

Maar hij is zeker geen zielige zieke, benadrukt Sylvia. Freddie is alert, actief, speels en nieuwsgierig. Ook kan hij volop genieten als hij geaaid en gekroeld wordt. Tot op zekere hoogte. Soms houdt hij afstand van mensen en wil hij met rust gelaten worden. En laat dat dan ook duidelijk merken, dan komt zijn wilde gedrag ineens weer boven. Maar dat schrikt Sylvia niet af; zij denkt dat dat vooral komt doordat hij ziek is. Pas als hij helemaal beter is wordt zijn echte karakter duidelijk en kan het echte socialiseren beginnen. Met veel liefde en geduld gaat Sylvia een leuk huisgenootje van hem maken. Zij is ervan overtuigd dat dat helemaal gaat lukken.