Word vrijwilliger

Dierenambulance Brabant Zuid-Oost is voor het uitvoeren van haar werkzaamheden afhankelijk van dierenvrienden die zich geheel belangeloos inzetten om dieren in nood een helpende hand toe te steken. We kunnen onze vrijwilligers hier niet genoeg voor bedanken!

Kijk met ons mee

Achter de schermen bij de Diewrenambulance

De Dierenbescherming is een vrijwilligersorganisatie die voor de hulp aan dieren dagelijks kan rekenen op de inzet van vele, gepassioneerde vrijwilligers.

Het team

Het team van dierenambulance Brabant Zuid-Oost bestaat uit circa 65 vrijwilligers. Samen zorgen zij ervoor dat onze dierenambulances 24 uur per dag, 7 dagen per week uit kunnen rukken om op meldingen over hulpbehoevende dieren af te gaan. Het werkgebied van onze dierenambulance omvat de gebieden rondom Eindhoven. We vinden het belangrijk om onze vrijwilligers regelmatig interessante workshops, lezingen en trainingen te bieden, zoals hoe je grote vogels kunt vangen en het bezoeken van een dierenartspraktijk om te leren over het onderzoeken van dieren. Zo blijven onze chauffeurs up-to-date en blijft het werken bij de dierenambulance een uitdaging.


Meekijken bij de dierenarts: onze vrijwilligers zijn te gast bij Dierenkliniek De Kempen in Veldhoven voor een meekijkdag.

Vrijwilliger worden?

De werkzaamheden bij de dierenambulance zijn afwisselend, soms hectisch, spannend en emotioneel. Geen dag is hetzelfde. Hoe je dienst er ook uitziet, je sluit iedere dienst af met het gevoel dat jij dieren in nood hebt geholpen. Heb jij een hart voor dieren, ben je woonachtig in regio Eindhoven en zoek je passend vrijwilligerswerk? Bekijk onze vacatures. Wie weet kunnen we je binnenkort verwelkomen in ons team!