Dierenambulance brengt 'oude haan' naar ziekenhuis

Dierenambulance De Meren vervoerde donderdag 23 juli een wel heel bijzondere 'oude haan' naar het ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen.
Dierenambulance brengt 'oude haan' naar ziekenhuis

Het ging om een ludieke actie. Medewerker Jochem de Haan van het ziekenhuis bereikte de pensioengerechtigde leeftijd en het was zijn laatste werkdag. De man is altijd in in voor grapjes. Hij nam interne telefoontjes van zijn collega's vaak op met opmerkingen zoals 'met dokter Oetker' of 'met de Dierenambulance'. Zijn laatste werkdag werd door zijn collega's aangegrepen om Jochem te verrassen.
Hij kreeg totaal overwacht 's ochtends de dierenambulance bij huis. Er was namelijk een melding binnengekomen dat er een 'oude haan' naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Zo gezegd, zo gedaan.


Jochem de Haan arriveert bij het ziekenhuis. (Foto: Froukje de Jong)

Bij ziekenhuis De Tjongerschans werd de 'oude haan' warm onthaald door zijn collega's. Ruim 22 jaar lang werkte Jochem bij het ziekenhuis. Nu hij meer vrije tijd krijgt, is hij van plan zich in te zetten voor een hospice. Stil zitten zit er voor deze oude haan voorlopig dus nog niet in.