Nieuwe auto voor Dierenambulance De Meren

Onze ambulancevrijwilligers mochten een nieuwe, compleet ingerichte dierenambulance in ontvangst nemen.Nu kunnen de vrijwilligers weer heel veel veilige kilometers maken om dieren in nood de helpende hand te bieden.
Een nieuwe auto was hard nodig, de oude auto was dringend aan vervanging toe.

Dierenambulance De Meren staat zeven dagen per week klaar om dieren in nood te helpen in de gemeenten De Fryske Marren' en Súdwest-Fryslân.
De nieuwe dierenambulance is speciaal ingericht om dierennoodhulp te verrichten. Dat betekent dat hij is uitgerust met allerlei speciale materialen, zoals extra lange kattenvanghandschoenen, een zwanenzak met handige straps en een brancard. Voor de hele jonge kleine dieren is er een heuse couveuse ingebouwd.

Onze ambulances rukken dag en nacht uit om eerste hulp te verlenen aan gewonde (huis)dieren, om zwerfdieren op te halen en naar een opvangcentrum te brengen en om gevonden dieren terug te brengen naar de eigenaar. Ook assisteren onze ambulances in opdracht van de (dieren)politie, brandweer of inspectiedienst en vervoeren zij inheemse wilde dieren, zoals egels, eekhoorns en vogels naar een gespecialiseerd opvangcentrum. Daarnaast kunnen onze ambulances ingezet worden om op verzoek van particulieren (tegen betaling) ritten naar bijvoorbeeld een trimsalon, dierenarts of pension uit te voeren.

Dierenambulance De Meren maakt onderdeel uit van de Dierenbescherming. Naast deze locatie mogen meer dierenambulances in het land de komende weken nieuwe auto’s in ontvangst nemen. In totaal worden 14 verouderde ambulances vervangen door nieuwe auto’s. Het vervangen van de auto’s kon worden gefinancierd door donaties, nalatenschappen en opbrengsten van de collecteweek van de Dierenbescherming.

Wij zijn ontzettend blij met onze nieuwe auto en wensen onze chauffeurs heel veel veilige kilometers toe!
Mocht je nu denken “Wauw, chauffeur zijn op de dierenambulance, dat lijkt me wel wat”, dan hebben we goed nieuws: want extra chauffeurs zijn van harte welkom.

https://www.dierenbescherming.nl/dierenambulance/dierenambulance-de-meren/vrijwilliger-worden

je bent van harte welkom!