< Terug naar overzicht

Bijzondere reddingsacties 2018: Zwangere zwerfkat Lilly

30 december 2018

Op de laatste vijf dagen van 2018 blikken we graag met je terug op een aantal meldingen van dit jaar die ons zijn bijgebleven.

Jaarlijks haalt onze dierenambulance honderden katten op. Een bijzondere kat was de poes die later Lilly zou gaan heten. Samen met haar kittens speelde zij de hoofdrol in onze asieldierencampage van 2018.

Begin maart kwam uit Budel-Dorplein de melding binnen van een zwervende zwangere poes. Toen Carolyn en Mark in onze ambulance ter plaatse kwamen troffen ze een aanhankelijke en vriendelijke kat. Zij verbleef al enkele weken in de tuin van een huis dat verbouwd werd en was niet bekend in de wijk. Het dier had helaas geen chip, maar was wel hoogzwanger. De poes achterlaten en haar buiten laten bevallen was natuurlijk geen optie, dus werd besloten haar mee te nemen naar ons Dierenopvangcentrum aan de Doornakkersweg in Eindhoven. Vandaaruit verhuisde Lilly naar gastgezin Brechje. Hier zou ze zich in alle rust kunnen voorbereiden op de bevalling.

Bij het gastgezin vond Lilly rust en veiligheid.Ze beviel van vier kittens.


Kort daarna beviel Lilly, live op Instagram, van 4 kittens. Misschien was haar tijd als zwervertje toch zwaarder geweest dan eerst gedacht; 2 van de katjes waren te zwak en hebben het niet gered. Met kittens Lemon en Lentil ging alles wel voorspoedig. In de rustige en veilige omgeving van een pleeggezin groeiden ze als kool en slechts enkele weken oud mochten ze met hun moeder meespelen in een filmpje dat gemaakt werd voor de asieldierencampagne. 

Lilly, Lemon en Lentil speelde de hoofdrol in de asieldierencampagne.Lilly was een lieve en goede moeder.


Omdat zich nooit iemand gemeld heeft als eigenaar van Lilly zijn de drie filmsterren, toen ze zover waren, ter adoptie aangeboden. Lemon en Lentil zijn uiteindelijk samen geadopteerd door een lieve familie, en hebben hun eigen Instagramaccount waar je hen ziet opgroeien.

Ook hun moeder vond snel een nieuw thuis. Nic, een van onze vrijwilligers, was net op zoek naar een nieuw huisgenootje en viel als een blok voor de charmes van Lilly.

Bij Nic vond Lilly een heerlijk thuis.Het gaat heel goed met haar.

 

Ze heeft het bij hem goed naar haar zin en wil het liefst de hele dag samen spelen met verenstokjes, of samen alle kastjes in het huis verkennen. Ze is heel sociaal en nieuwsgierig en vindt het fijn om kopjes te geven en geaaid te worden. Zo heeft het verhaal van Lilly misschien niet zo’n mooi begin maar gelukkig wel een goede afloop. Ben jij op zoek naar een nieuw huisdier? Bezoek dan eens de website Ik Zoek Baas. Hier kun je kennismaken met honderden asieldieren die allemaal graag een thuis willen vinden.