Standplaats

De standplaats van Dierenambulance Brabant Zuid-Oost bevindt zich bij Dierenopvangcentrum De Doornakker in Eindhoven (Doornakkersweg 51).

Dierentransporters

Dierenambulance Brabant Zuid-Oost beschikt over vijf dierenambulances waaronder twee elektrische dierentransporters, geschonken door de Nationale Postcode Loterij. Deze dierentransporters gebruiken wij voor ritten die we van tevoren kunnen inplannen.

Animal Rescue Vehicle

In geval van calamiteiten, zoals bijvoorbeeld het vervoer van een groep dieren, kunnen wij gebruik maken van een Animal Rescue Vehicle. Dit is een speciaal uitgevoerde dierenambulance die zo is ingericht dat we meerdere dieren (en grotere aantallen) op de meest veilige en minst stressvolle manier kunnen vervoeren.

Keurmerk Diervervoer

Onze dierenambulance beschikt over het Keurmerk Diervervoer van Stichting Dierkeur. Het keurmerk is het resultaat van een convenant tussen de overheid en belangenorganisaties uit de branches van dierenambulances, dierenartsen en dierenopvangcentra en is het enige erkende keurmerk voor dierenambulances in Nederland. Het keurmerk laat zien dat dierenambulance Brabant Zuid-Oost een betrouwbare partij is voor burgers, maar ook voor gemeenten en hulpverleningsdiensten.