Kat uit de gracht

Dierenambulance de Wouden van de Dierenbescherming zet zich in voor dieren die last hebben van hoge schoeiingen bij allerlei watergangen. We hebben bijvoorbeeld een project opgezet met de middelbareschool in Oosterwolde voor het vak O en O (ontwerpen en onderzoeken). Met dit project vragen we aandacht voor het probleem dat reeën, schapen, muizen, katten en andere dieren niet uit de watergangen kunnen komen doordat er hoge en steile schoeiingen langs staan.

Met regelmaat worden wij gebeld over dode zoogdieren in kanalen. Soms over nog levende dieren die niet uit de watergang kunnen komen. Onderkoeling en stress zijn dan de belangrijkste doodsoorzaken. Dierenambulance de Wouden zet zich ook in voor het project Kat uit de Gracht. Help mee en voorkom verdrinking van katten!

Een 'natte kat' gevonden?

Meld dit dan op het meldingsformulier van www.katuitdegracht.nl

Katten lopen graag op randjes, ook langs kades in steden en dorpen waar hoge beschoeiing het onmogelijk maakt voor de kat om zelfstandig weer uit het water te komen. Dit kan leiden tot onderkoeling, longontsteking en in het ergste geval verdrinking.Om dit leed te voorkomen heeft Kat Uit De Gracht via burgerinitiatieven allerlei tips en oplossingen uitgedacht en reeds in vele steden in Nederland waaronder, Leiden, Delft, Amersfoort, Hoorn, Leeuwarden en Groningen uitgevoerd. Op de website van www.katuitdegracht.nl vind je handige tips om het voor katten makkelijker te maken het water uit te komen.

Door alle 'natte katten' te melden op deze website kan er vastgesteld worden waar de zogenaamde hotspots zich bevinden.

Zelf iets doen?

Als je aan zo’n hotspot woont en je samen met medebewoners iets wil doen ter voorkoming van verdrinking van katten en andere zoogdieren is het altijd mogelijk om met ons te overleggen. Laat dit via da.dewouden@dierenbescherming.nl weten, dan nemen wij contact met je op.