< Terug naar overzicht

Kids Open Dag 29 september

Lokaal

9 september 2019

In het weekend voorafgaand aan dierendag organiseren dierendierenopvangcentrum DOC Enschede en Dierenambulance Enschede een speciale Kids Open Dag. Jonge dierenvrienden zijn op zondag 29 september van harte welkom om van alles te ontdekken en te leren over het reilen en zeilen van een dierenasiel en een dierenambulance. Hoe ziet een dierenartskamer er uit? Welke attributen gebruiken de vrijwilligers op de dierenambulance? Hoe maak je een konijn happy? Hoe benader je een hond? Het antwoord op al deze vragen wordt duidelijk tijdens een bezoek aan de open dag.

Het asiel

In DOC Enschede worden dieren opgevangen die verdwaald zijn, of gedumpt, of waar door omstandigheden niet meer voor kan worden gezorgd. Het zijn vooral honden, katten en konijnen, maar ook knaagdieren en vogels. De dieren krijgen tijdelijk onderdak, medische verzorging en begeleiding als dat nodig is. Ook wordt er een nieuw thuis voor de dieren gezocht.

De dierenambulance

De vrijwilligers van Dierenambulance Enschede rukken dagelijks uit om dieren in nood te helpen. Het gaat dan zowel om huisdieren, die bijvoorbeeld verdwaald zijn, als om wilde dieren die gewond zijn geraakt.Kids Open Dag

DOC en Dierenambulance Enschede maken onderdeel uit van de Dierenbescherming. Ieder jaar organiseert de Dierenbescherming een open dag. Het dierenasiel en de dierenambulance Enschede kiezen dit jaar voor het thema ‘Kids’ omdat ze het erg belangrijk vinden dat kinderen op een respectvolle manier leren omgaan met dieren. Tijdens de Kids Open Dag worden de kinderen op een speelse manier voorgelicht en kunnen ze met eigen ogen zien hoe je dieren kunt benaderen. Er zijn allerlei leuke activiteiten; zoals een workshop ‘Hoe maak je een konijn happy?’. Ook krijgen de kinderen tekst en uitleg over het werken op de dierenambulance, kunnen ze in de huid van de dierendokter kruipen, zich laten schminken of een mooie dierenknutsel maken. Uiteraard zijn ook de ouders/verzorgers, opa’s, oma’s en andere familieleden en vrienden van harte welkom. Ook voor ouderen is er genoeg te zien en te beleven.

Openingstijden

De open dag bij DOC en Dierenambulance Enschede is op zondag 29 september van 11.00 tot 16.00 uur aan de Boswinkelbeekweg 10 in Enschede. Goed om te weten: je mag geen eigen hond meenemen naar de open dag. Dit in verband met mogelijk onrust onder de asielhonden. Het asiel rekent op begrip hiervoor.