Scholenvoorlichting

Dierenambulance Midden Nederland komt graag langs op scholen om de kinderen meer te vertellen over wat ze kunnen doen aan dierenleed en wat ons werk op de dierenambulance inhoudt.

scholenvoorlichting dierenambulance

Leerzame kennismaking met de Dierenambulance!

Op veel scholen wordt het thema dieren door leerkrachten onder de aandacht gebracht. Misschien gebeurt dit op jullie school ook wel. Daar zijn wij uiteraard erg blij mee! Maar wij weten ook hoe belangrijk het is om ook de rest van het jaar voor dieren te blijven zorgen. Dieren die mishandeld worden, geen huis hebben, op straat zwerven of aangereden worden.

Programma scholenvoorlichting

In een tijdsbestek van een uur willen we de kinderen van de school (groep 3 t/m 8):

  • Kennis laten maken met het werk van de dierenambulance
  • Uitleggen waarom het belangrijk is dat de dierenambulance er is
  • Vertellen wat het doel is van ons werk
  • Uitleggen wat er met gevonden en gewonde dieren gebeurt
  • Gelegenheid geven vragen te stellen
  • Een kijkje laten nemen in de dierenambulance

Het is een spannende en zeer leerzame praktijkles die de kinderen lang bij zal blijven. Hiermee hopen we de interesse van de jeugd voor dieren en de natuur te wekken. En wie weet komt de verkregen informatie in de praktijk goed van pas. Dieren kunnen zichzelf niet helpen, daarom moeten wij dat met elkaar doen!

Aanmelden en informatie

Is je belangstelling gewekt en wil je de leerlingen komend schooljaar ook een leerzame praktijkles van Dierenambulance Midden Nederland aanbieden? Maak dan een afspraak via schoolprojecten@damnl.nl

scholenvoorlichting