Kids Open Dag 28 september

28 september 2019
Kids Open Dag 28 september

In het weekend voorafgaand aan dierendag organiseren dierenasiel Winschoten en Dierenambulance Oost-Groningen in Winschoten een speciale Kids Open Dag. Jonge dierenvrienden, maar ook andere geïnteresseerden, zijn op zaterdag 28 september van harte welkom om van alles te ontdekken en te leren over het reilen en zeilen van een dierenasiel en een dierenambulance. Hoe ziet een dierenartskamer er uit? Welke attributen gebruiken de vrijwilligers op de dierenambulance? Wat kan je aflezen aan het gedrag van een hond? Het antwoord op al deze vragen wordt duidelijk tijdens een bezoek aan de open dag.

Voorlichting aan kinderen

Ieder jaar organiseert de Dierenbescherming een open dag. Het dierenasiel en de dierenambulance in Winschoten kiezen dit jaar voor het thema ‘Kids’ omdat ze het erg belangrijk vinden dat kinderen op een respectvolle manier leren omgaan met dieren. Tijdens de Kids Open Dag worden kinderen op een speelse manier voorgelicht en kunnen ze met eigen ogen zien hoe je dieren kunt benaderen. Maar ook voor volwassenen is het een interessante dag. Er is een hondengedragsdeskundige, men kan kijken in de konijnenhoek, er is tekst en uitleg over het werken op de dierenambulance, kinderen kunnen even in de huid van de dierendokter kruipen of zich laten schminken en er is een verloting.

Openingstijden

De open dag bij Dierenasiel Winschoten en Dierenambulance Oost-Groningen is op
zaterdag 28 september van 13.00 tot 16.00 uur aan de Industrieweg 35 in Winschoten.
Goed om te weten: je mag geen eigen hond meenemen naar de open dag. Dit in verband met mogelijk onrust onder de asielhonden. Het asiel rekent op begrip hiervoor.


Praktische informatie

Locatie Dierenasiel Winschoten en dierenambulance Oost Groningen Industrieweg 35, Winschoten
Leeftijd 0 - 100 jaar
Kosten

Bekijk alle activiteiten