< Terug naar overzicht

5 kippen vastgebonden en gedumpt

Lokaal

30 september 2019

In Maasland wilde iemand op een wel heel bijzondere manier van vijf kippen afkomen. Onze dierenambulance kreeg een melding binnen over kippen die vastgebonden onder een picknicktafel lagen.

Geschrokken melder

De melder schrok behoorlijk toen ze de vijf kippen aantrof onder de picknicktafel in het plantsoen. Ze heeft zich eerst zelf over de dieren ontfermd en een veilig onderkomen voor hen gezocht. Zo kon ze de kippen zo snel mogelijk bevrijden van de strak vastgeknoopte touwtjes. Daarna heeft ze onze dierenambulance gebeld voor verdere hulp. We vinden het fijn dat de melder zo liefdevol en snel heeft gehandeld.

In een plantsoen in Maasland lagen vijf vastgebonden kippen onder een picknicktafel.

Betere toekomst

Onze dierenambulancevrijwilligers Marja en Lia hebben de kippen onmiddellijk opgehaald en naar de vogelopvang gebracht. De vogels worden goed nagekeken op eventuele wonden of gezondheidsproblemen. Ze krijgen nu ook de zorg die ze nodig hebben. Na herstel wordt er gezocht naar een nieuw huisje.

De kippen worden nu goed verzorgd door vogelopvang 'Vogelklas Karel Schot'.

Dier in nood? Bel de dierenambulance

We komen met onze dierenambulance veel schrijnende situaties tegen en toch schrikken we elke keer weer van dit soort meldingen. Kom jij dieren tegen die in nood zijn, vermoed je dierenleed of denk je dat dieren in jouw buurt worden verwaarloosd? Schroom niet en bel het landelijk meldnummer voor dieren in nood: 144.