< Terug naar overzicht

Zwaan bekneld in schapengaas

8 oktober 2018

Vader en zoon, Kees en Mike Wesdorp, zijn allebei werkzaam als vrijwilliger op Dierenambulance Zuid-Holland Zuid. Dit weekend kregen ze tijdens hun dienst een melding van een zwaan in Oude Tonge die bekneld zou zitten.

Kees en Mike reden naar de locatie en daar troffen ze een zwaargewonde zwaan aan die verstrikt zat in een hek in een weiland. Het dier had in alle paniek zijn vleugels kapot geslagen en was compleet uitgeput. Op zijn bebloede vleugels waren al vliegen afgekomen om maden achter te laten. Kees knipte heel voorzichtig de zwaan los uit zijn benarde positie (bekijk de videobeelden) en is daarna samen met Mike ruim twee uur bezig geweest om alle maden uit de vleugels te verwijderen."Het zal je maar gebeuren als zwaan, dat je vast komt te zitten in het schapengaas en in paniek je vleugels kapot slaat. Ik ben blij dat we hem konden helpen en dat het dier nu verder kan aansterken bij Vogelklas Karel Schot," vertelt bijrijder Mike.

De zwaan is na zijn redding door Kees en Mike met de dierenambulance naar Vogelklas Karel Schot gebracht. Hij zal daar de nodige verzorging krijgen om te herstellen.
Aan de conditie van het dier te zien, heeft de zwaan er vermoedelijk een paar dagen gehangen. Gelukkig was er een oplettende fietser die direct de dierenambulance belde. Dierenambulance Zuid-Holland Zuid is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor spoedgevallen zoals deze zwaan. Zie je ook een dier in nood? Bel dan 0900- 122 0000 of bel 144 als je in een andere regio woont.

Help ons redden