< Terug naar overzicht

Typisch Zwartsluis

Lokaal

13 februari 2020

Stel je voor: je zit nietsvermoedend voor de buis, zie je ineens je eigen kat die al vier jaar zoek is voorbij komen in de uitzending. Dat gebeurde een inwoner van Zwartsluis.

Typisch Zwartsluis

De man keek naar het programma Typisch Zwartsluis. Hij schrok zich een hoedje toen hij ineens zijn kat op TV meende te zien. Het diertje was namelijk al vier jaar van huis.
De man ging op zoek naar de 88-jarige boer uit de uitzending, die aan de rand van Staphorst woont en waar de poes verbleef.  Eénmaal bij de woning, bleek de kat van huis te zijn. 's Avonds ondernam de man een tweede poging. De poes reageerde op de naam Vlekje en gaf kopjes. Daarop besloten de oorspronkelijke eigenaren het dier mee te nemen naar de post van Dierenambulance Zuidwest Drenthe in Meppel met het verzoek de chip van de poes te checken.  

Chip geeft uitsluitsel

Het uitlezen van de chip gaf uitsluitsel: het was inderdaad Vlekje, geboren in 2008, uit Zwartsluis! Wat een kippenvelmoment!  Na vier jaar vermist te zijn geweest, gaat Vlekje weer naar haar eigen huis, met grote dank aan de man die de poes al die jaren heeft verzorgd en er nu zonder moeilijk te doen weer afstand van doet.  Dit bewijst maar weer hoe belangrijk het is om je hond of kat te chippen en goed te registreren!