21 Maart, doe de test: Ben jij onze nieuwe dierenheld?

Een gewonde eend uit een vijver halen, een uit het nest gevallen uilskuiken redden en een zwervende kat op de aanwezigheid van chip controleren; het zijn werkzaamheden waar je als chauffeur op de dierenambulance zomaar mee te maken kunt krijgen.

Voordat de drukke lenteperiode aanbreekt, gaat Dierenambulance Maasland op zoek naar dierenhelden die aan de slag willen als vrijwilliger. Om toekomstige dierenhelden kennis te laten maken met ons werk, vindt 21 maart tussen 11:00 uur en 14:00 uur een “Doe-dag” plaats op de locatie van de dierenambulance aan de Orseleindstraat 34C in Oss.

Ben jij onze nieuwe dierenheld? Doe de test op 21 maart!


Red jij een dier op 21 maart?

Tijdens de “Doe-dag” vinden uiteenlopende activiteiten plaats in Oss. Zo kunnen bezoekers middels een kennisquiz hun basiskennis over dieren testen, kan een kijkje genomen in onze nieuwe dierenambulance en wordt informatie gegeven over vrijwilligerswerk. Dierenvrienden die interesse hebben om op de dierenambulance aan de slag te gaan, kunnen door het afleggen van een parcours waarbij dieren* gered moeten worden, onderzoeken of ze dapper genoeg zijn om daadwerkelijk als chauffeur aan de slag te gaan.

* Voor deze activiteit maken we gebruik van knuffeldieren.


Dagelijkse hulp aan dieren in nood

Dierenambulance Maasland verwerkt jaarlijks duizenden meldingen. De meldingen lopen van het ophalen van een nestje zwerfkatjes tot het redden van een uil uit een schoorsteen en van het controleren op chip bij een zwervende hond tot het assisteren van hulpdiensten. De hulp van vrijwillige dierenvrienden is onmisbaar bij het uitvoeren van dit belangrijke werk. Meer informatie over de vacature is hier te vinden.