Een ‘tijger’ mét chip

“Een tijger zegt u?”, onze dierenambulancemedewerker keek raar op toen ze PostNL aan de lijn had die een tijgerachtige zag rondlopen.

Een ‘tijger’ mét chip

Onze dierenambulance ging op de melding af en ontdekte dat het niet om een tijgerachtige ging, maar om een Bengaalse kat. Een lief dier dat welwillend zijn chip liet aflezen. En jawel! Het dier was goed gechipt. Opvallend was wel dat hij uit Soest kwam en dat ligt ruim 30 kilometer verderop.
Nu blijkt dat er bij PostNL in Almere ook medewerkers werken die uit Soest komen. Vermoedelijk is de kleine gestreepte avonturier meegelift naar Almere. Onze medewerkers probeerden de eigenaar te achterhalen, maar dat lukte niet direct. Gelukkig was deze opvallende verschijning ook op Amivedi aangemeld als ‘vermist’, waardoor we toch het opgeluchte en dolgelukkige baasje te pakken kregen.

Dezelfde avond werd de kat naar huis gebracht. Zijn baasje miste hem al vier dagen en was vreselijk bezorgd geweest. Het dier was ontsnapt via een klein gaatje in haar omheinde kattentuin. En ja… de kat bleek ook nog eens dol op auto’s te zijn. Zo is hij waarschijnlijk enthousiast de PostNL-bus ingesprongen.

Kat en eigenaar reageerden allebei blij toen ze elkaar weer in de armen (en poten) sloten.

““En zo kwam dit mooie pakje, toch met een speciale zending thuis”“

- medewerker Dierenambulance Midden-Nederland

Het belang van chippen

Voor ons is dit een mooi voorbeeld dat aantoont hoe belangrijk het chippen en registreren van katten is. Van de 3,2 miljoen katten die we in Nederland hebben, raken jaarlijks 62.500 katten zoek. Een op de vijf katten blijkt niet gechipt. De Dierenbescherming ving vorig jaar ruim 6500 zwervende katten op. Helaas kon slechts 17 procent van deze dieren worden herenigd met hun eigenaar. Deze Bengaalse kater behoort gelukkig tot de groep die wél goed gechipt is én die goed aangemeld was bij Amivedi. Ondanks dat deze kat normaalgesproken niet buiten de tuin komt. Ook dan is het chippen van katten belangrijk, want iedere kat kan ontsnappen. Juist de 'binnenkatten' hebben een minder ontwikkeld oriëntatievermogen en raken sneller de weg kwijt. Meer lezen over het chippen van je kat?

Chip je kat-infopagina