Tachtig kinderen halen diploma dierenambulance

Tachtig kinderen van 3 tot 11 jaar hebben op 11 februari meegedaan aan een activiteit van de Dierenbescherming in het Duurzaamheidscentrum in Assen en daarbij een 'diploma dierenambulance' gehaald.
Tachtig kinderen halen diploma dierenambulance
De kinderen deden allerlei opdrachten. Zo bevrijdden ze een katje via een lastig parcours met loopklossen en een donkere tunnel. Ze vingen een angstige hond met een vangstok en brachten een ander hondje weer veilig thuis, omdat ze de chip konden aflezen. Er werd een egel gered met grote handschoenen en een gewond eendje uit het water geschept om te onderzoeken. Tenslotte bleken alle kinderen ook in staat om de gebroken poot van een hert te spalken.
Daarna kon iedereen een kijkje nemen in een echte dierenambulance en vragen stellen aan de medewerkers van de Dierenambulance Noord en Midden Drenthe.

De eerstvolgende activiteit in het Duurzaamheidscentrum is op zondag 11 maart 2017, weer in de vorm van een gratis inloopactiviteit van 13.30-15.30 uur. Het is dan bijna Pasen en er zal dan aandacht worden besteed aan paaseieren en paaskuikens.