Taken

Met onze dierenambulances van de Dierenambulance Haarlem e.o. en onze enthousiaste medewerkers zijn wij niet onbekend in Haarlem en omgeving. De medewerkers van de Dierenambulance Haarlem e.o. staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar klaar voor mens en dier.

Wilde dieren

Wij vervoeren met de Dierenambulance Haarlem e.o. niet alleen maar de 'standaard' huisdieren. Ook voor wilde dieren zoals vossen, vleermuizen en watervogels staan wij klaar. Als een dier hulp nodig heeft, dan wordt er hulp geboden. Het werk bij de Dierenambulance Haarlem e.o. is altijd spannend, je weet nooit met welke dieren je te maken krijgt.

Moeilijke situaties

Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn bij de Dierenambulance Haarlem e.o.. Natuurlijk maken wij veel fijne dingen mee, maar het is niet altijd even leuk. Sloten die gedregd worden, terwijl er geen oplossing is gezocht voor het aanwezige leven. Dieren die we midden in de zomer oververhit uit de auto moeten halen en onderweg naar de dierenarts komen te overlijden. Zwaar vervuilde woningen met honderden loslopende hamsters. Aangereden dieren, waar al meer dan één auto overheen is gereden en ga zo maar door. Bij de Dierenambulance Haarlem e.o. hebben we veel ervaring met deze situaties.

Soms is dat best zwaar, maar bij de Dierenambulance Haarlem e.o. is drijft het ons om juist dan toch een dier te kunnen helpen. Dan vergeet je heel even al het dierenleed in de wereld om je heen en weet je waar je het allemaal voor doet.

De taken van de Dierenambulance Haarlem e.o.:

  • Het vervoeren van gevonden, zieke of gewonde dieren naar een (gespecialiseerde) dierenkliniek of dierenasiel. Dit geldt niet alleen voor 'normale' huisdieren, maar ook voor wild zoals zeehonden, vossen, en vogels. Uiteraard wordt -indien nodig- EHBO verleend;
  • Het verlenen van hulp bij brand, sociale problemen of andere problemen. Denk hierbij aan ontruimingen of het verlenen van EHBO als een hond te lang in een warme auto heeft gezeten;
  • Je eigen huisdier kan ook door ons naar de dierenarts, dierencrematorium of dierenasiel of -pension gebracht worden. Ook bij verhuizingen -binnen Nederland- kun je voor het vervoer van je dieren onze hulp inschakelen. Deze zogenaamde taxiritten mogen ook een eindbestemming hebben buiten ons werkgebied. De tarieven hiervoor lees je onderaan deze pagina;
  • Onvruchtbaar maken en terugplaatsen en bijvoeren van verwilderde katten populaties (hier hebben wij een vergunning voor).
  • Het bijvoeren van vogels en/of ander wild in de winterperiode. Eén en ander in overleg met de gemeente, vogelhospitaal of bijvoorbeeld natuurbeheer.