Vermist huisdier

Is jouw huisdier vermist? Meld je dier dan aan op de website van Amivedi. Daar kun je ook zien of het dier al gevonden is.

Bedenk dat onze dierenambulance niet zomaar gezonde dieren ophaalt. Voor huiskatten is het heel normaal dat ze buiten lopen. Er moet echt wat aan de hand zijn, als de dierenambulance een dier ophaalt. Is het dier gewond? Ziek? Dan wordt het zonodig eerst naar een dierenarts gebracht. Daarna zal het dier altijd naar een erkende opvang gebracht worden, zoals het asiel. Informeer daarom of het dier misschien daar is gebracht.

Overleden dieren

Helaas komt het ook voor dat wij een dier moeten ophalen dat is overleden, bijvoorbeeld door een aanrijding. Deze overleden dieren nemen wij mee naar ons pand in de hoop dat de eigenaar zich zal melden en dan afscheid van het dier kan nemen. Deze dieren plaatsen wij ook op de websites van Mijn Dier is Zoek en Amivedi.

Wat kun je nog meer doen?

Verspreid folders in de buurt, liefst met een duidelijke foto en/of beschrijving van uw dier. Zet er ook bij of de mensen in hun schuur willen kijken! Soms gaat een kat daar schuilen, de deur wordt dicht gedaan en de kat is opgesloten...

Een vermissing van een huisdier is natuurlijk een vervelende gebeurtenis. Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen in de zoektocht dienen wij een aantal zaken te weten. Het belangrijkste is toch wel een juiste beschrijving van het uiterlijk. Beschrijf duidelijk de bijzondere kenmerken in het uiterlijk, een wit vlekje of misschien wel een afgebroken kies.

Probeer jouw kat voor de geest te halen, niet valsspelen en even stiekem kijken. Gewoon nu op dit moment in gedachten jouw kat beschrijven, zo volledig mogelijk. Waar zit het wit, hoe is de verdeling tussen zwart en wit of heeft de kat misschien ook zwart-witte voetzooltjes? Je zult zien, dat kan best moeilijk zijn.

Bedenk ook dat wanneer je een telefoontje van de vermissingsdienst krijgt dat jouw kat terecht is, maar helaas een ongeluk heeft gehad, dat de kat wel eens 'heel anders' over zou kunnen komen. Een gewond dier oogt anders. Je bent nerveus en de kat is misschien net geopereerd aan zijn verwondingen. Dit zijn allemaal factoren die meespelen in het al dan niet herkennen van je eigen kat!

Kortom, onthoud alle kenmerken en bijzonderheden, maak eventueel foto's! Allemaal middelen die het ons makkelijker maken om jouw hond of kat zo snel mogelijk terug te bezorgen. En het kan nog simpeler! Je kunt je dier ook laten chippen. Het voorkomt niet dat een dier wegloopt. Maar mocht de dierenambulance jouw dier moeten ophalen, dan wordt gecheckt of het dier een chip heeft en dan wordt de eigenaar direct gebeld.

Chippen en registreren

Heeft jouw dier een chip, check dan op www.chipnummer.nlof je dier goed geregistreerd staat. Wij adviseren je zo snel mogelijk het dier vermist op te geven bij de dierenambulance in je buurt, om zo onnodige kosten te voorkomen als hij toch opgehaald wordt.